Business coaching op maat voor ondernemers

Als business coach is Linda Hovestad in te huren voor het begeleiden van ondernemers bij persoonlijke en zakelijke vraagstukken. Coaching is mogelijk in de omgeving van Haarlem (Bloemendaal, Overveen, Zandvoort) en Velsen (Driehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, IJmuiden). Linda werkt volgens de ethische gedragscode van de Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches (NOBCO).

Voor wie?

Startende ondernemers

De kogel is door de kerk, je gaat voor jezelf starten! En dan… Waar moet je allemaal aan denken? Je hebt een goed idee, maar hoe ziet jouw businessplan eruit, hoe ga je geld verdienen met je idee? Als startende ondernemer heb je veel rollen te vervullen, je bent algemeen directeur, financieel directeur, marketing, sales en administratief medewerker. Geen enkele ondernemer kan al deze rollen goed vervullen, maar je wilt jezelf ook niet meteen op kosten jagen. Als businesscoach help ik je bij het aanbrengen van focus. We kijken naar jouw sterke en zwakke punten. Vervolgens kunnen we een plan opstellen hoe je met je leerpunten om kunt gaan.

Succesvolle ondernemers die willen groeien

Je bent een aantal jaar geleden gestart en je organisatie loopt goed, sterker nog, je moet nee verkopen aan nieuwe klanten. Je werkt veel meer dan je zou willen. Tijd voor verandering. Maar hoe ga je dat aanpakken? Waar ga je beginnen? Ga je werk uitbesteden, ga je personeel aannemen of ga je je processen anders en meer efficiënt inrichten? Waar je begint verschilt per onderneming en ook per ondernemer. Als businesscoach kan ik je helpen met het geven van inzicht en het aanbrengen van prioriteiten. Uiteraard ga ik je niet zeggen wat je moet doen; we brengen de keuzemogelijkheden in kaart, zodat jij kunt kiezen wat je vervolgens gaat doen. Maar ik help je wel hierbij door een kritische spiegel voor te houden en met je te sparren.

Waarom business coaching?

Tijdens de groei van je bedrijf heeft iedere ondernemer een aantal momenten waarop je bedrijf minder soepel lijkt te lopen. Meestal is dat het moment dat je zaken kunt en moet veranderen.

Je bent je passie en focus kwijt

Veel ondernemers beginnen een bedrijf vanuit een eigen visie en passie. Gedurende de groei van je organisatie kun je hier steeds verder van verwijderd raken. Bijvoorbeeld doordat je mensen aan moet nemen of met een flexibele schil van freelancers gaat werken. Als gevolg hiervan wordt jij steeds meer leidinggevende. En wat als je nooit hebt geleerd hoe je leiding moet geven of als je het moeilijk vindt taken te delegeren. Dan kun je jezelf als ondernemer goed tegenkomen. Een businesscoach kan je hierbij helpen.

Het loopt minder goed in je onderneming

Sommige ondernemers hebben een interne blik, terwijl de markt om hen heen razendsnel veranderd. Toen je de markt betrad met je idee was je de enige en inmiddels zijn er tal van substituten en concurrerende oplossingen beschikbaar, wellicht ook nog tegen een lagere prijs. En je klanten weten dit inmiddels ook. Hoe ga je jouw organisatie vervolgens weer een boost geven? Met een kritische blik en hulp van een businesscoach als sparringpartner kun je weer de juiste stappen zetten.

Je wilt een betere werk/privé balans

Je wilt een onderneming starten of je bent al een tijdje bezig en je bedrijf komt niet goed van de grond. Als gevolg hiervan werk je bijna 12u per dag onafgebroken aan je onderneming. Je bent doodmoe, maar je wilt niet stoppen, want je moet toch je rekeningen kunnen betalen. Ga je zo door dan steven je af op een overspannenheid of nog erger, een burn-out. Iets wat je als ondernemer zeker niet kunt gebruiken. Vaak helpt het juist om een stapje terug te doen en te reflecteren op waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Door deze ruimte te nemen krijg je vaak weer de creativiteit die je bedrijf nodig heeft om wel te groeien. Als businesscoach kan ik je daarbij helpen.

En dan…?

Dit zijn maar een drietal voorbeelden. Vaak helpt het om als ondernemer even een stap terug te doen en te kijken wat nu echt de oorzaak is van het feit dat het niet lekker loopt. Uiteraard kun je dit zelf doen, maar als ondernemer is dit vaak lastig, jij zit immers letterlijk in de situatie gevangen. Als business coach bied ik jou een spiegel aan en help ik je inzicht te geven in het probleem. Zodat je vervolgens weer keuzes kunt maken en focus aan kunt brengen in jouw organisatie.

Hoe ziet het coachtraject eruit?

Een coachtraject is altijd maatwerk omdat het om jouw onderneming gaat, maar ook jij als persoon. Soms liggen de vragen op persoonlijk vlak, en soms zijn het echt organisatievragen. De focus en insteek bepalen we samen aan de hand van een gratis intakegesprek. Vervolgens ontvang je een offerte en als je kiest om het coachtraject met mij aan te gaan, plannen we een aantal coachafspraken. Gemiddeld bestaat een coachtraject bestaat uit ongeveer 5 gesprekken van 1,5 uur. Op basis van jouw coachvraag maken we duidelijke en meetbare afspraken. Uiteraard is de inhoud van al onze coachgesprekken vertrouwelijk.

Altijd een gratis intakegesprek

Het intake gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Als business coach is de klik tussen jou als ondernemer en mij als coach één van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvol coachtraject. Als ondernemer moet je erop kunnen vertrouwen dat je jezelf kunt zijn gedurende het coachtraject en ook dat wat we bespreken vertrouwelijk is en blijft! In het intakegesprek bespreken we jouw coachvraag meer in detail en kunnen we verder ingaan op het verloop van het traject. Besluiten we verder te gaan, dan worden de afspraken vastgelegd in een offerte.

Geïnteresseerd in een business coach traject?

Wil je meer informatie over wat ik voor jou als business coach? Vul dan je gegevens in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Mijn gegevens