Systemisch werk en organisatieopstellingen

Teamcoaching is een vorm van coaching waarbij het verbeteren van het functioneren van het team centraal staat. De aanleiding blijkt in de praktijk vaak een uitdaging of een probleem te zijn wat binnen het team opgelost moet worden. Soms zijn deze problemen of uitdagingen niet meteen helder. Door deze problemen vervolgens op te stellen ontstaat er inzicht. Je ziet vaak meteen waar het probleem zich voordoet en anders kun je hier door het stellen van de juiste vragen stappen in zetten. Bovendien heelt het systeem ook meteen want als je gedurende een opstelling ook meteen stapjes kunt zetten repareer je vaak meteen de situatie. Systemisch werk geeft inzicht in de dynamiek van je team en is daarmee een waardevolle aanvulling op team coaching.

Systemisch werk voor teams en organisaties

Systemisch werken gaat ervan uit dat het hele leven zich afspeelt in systemen. Het systeem van herkomst,  je gezin, je familie en het huidige systeem waarin je leeft en werkt. Op de werkvloer neem je dit ook mee. Door inzicht te krijgen in je systemen en het effect hiervan op je omgeving kun je jouw gedrag beïnvloeden en aanpassen. En dat geldt voor jou als individu maar ook voor het hele team.

Binnen organisaties kunnen verschillende ‘niet-tastbare’ problemen spelen. Een organisatie gaat bijvoorbeeld reorganiseren en als gevolg hiervan wordt de organisatiestructuur aangepast. Of het team werkt niet goed samen. Je kunt ervoor kiezen je dan focussen op het aanbrengen van structuur en efficiëntere werkprocessen, maar als je team niet optimaal samenwerkt ligt de oorzaak hiervan dieper. Bepaalde dynamieken in je team kunnen ervoor zorgen dat je medewerkers niet optimaal samen werken, of dat sommige medewerkers zich niet op hun plek voelen of zelfs buitengesloten voelen. Door een organisatieopstelling krijg je als organisatie en als team inzicht in de dynamiek van het organisatiesysteem.

Altijd een vrijblijvende intake

Voordat een coachtraject opgestart wordt plannen we altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek om te kijken waar je als team tegenaan loopt en waar de zogenaamde ‘pijnpunten’ zitten. We brengen de huidige situatie in het team in kaart en bespreken wat de coaching op moet gaan leveren. Op deze manier kunnen we ons hier tijdens het coachingstraject goed op focussen.

En wie ben ik als coach?

Als strategische marketingprofessional en interim manager heeft Linda al veel teams en bedrijven van binnenuit gezien. In 2016 maakte Linda kennis met NLP en inmiddels heeft Linda haar NLP Practitioner ook afgerond. Gedurende deze NLP opleiding maakte Linda ook kennis met ‘opstellingen’ en welk inzicht dit je kan geven op persoonlijk vlak, maar zeker ook in de zakelijke context. Dit heeft ervoor gezorgd dat Linda aansluitend een opleiding systemisch werken is gaan volgen waarbij Linda inmiddels ook gecertificeerd is om als Facilitator Systemisch Werk te begeleiden.

Wil je inzicht in de dynamiek van jouw team?Vraag dan nu een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Als je meer informatie wilt over organisatieopstellingen, laat dan een bericht achter. Ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Mijn gegevens