Coaching

Als Business -en Executivecoach coacht Linda Hovestad professionals en ondernemers bij persoonlijke en zakelijke vraagstukken. Je kunt Linda Hovestad zien als een sparringpartner die je helpt bij het formuleren van een nieuwe visie of marketingstrategie of bij het ontwikkelen van een gezonde combinatie tussen je werk en je privéleven. Zo is Linda Hovestad van alle markten thuis.

Naast dat Linda Hovestad professionals en ondernemers ondersteunt coacht ze ook teams en past ze systemisch werk toe om teams in beweging te krijgen en te laten werken als een geoliede machine.

Linda Hovestad werkt volgens de ethische gedragscode van de Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches (NOBCO). Ben je op zoek naar een sparringpartner die je helpt bij het formuleren van een visie of marketingstrategie? Dan ben je bij Linda Hovestad aan het juiste adres.

Met welke coachvragen kan ik je helpen?

Personal coaching

Als je in je kracht staat, presteer je beter. En als je kunt zijn wie je bent, ben je effectiever. Ik help je als coach te ontdekken wie je bent, waar je goed in bent en wat jou drijft (en wat niet). Om van hieruit keuzes te maken, in beweging te komen of je minder effectieve gedrag aan te passen of te veranderen. Het geeft mij energie je te helpen het gedrag dat je graag wilt laten zien naar boven te halen, door samen te onderzoeken wat hiervoor nodig is en hoe je in beweging kunt komen om deze stap toch te zetten.

Coaching van ondernemers

Business coaching betekent samen werken aan jouw bedrijf. Jij zit zelf goed in je vel en je hebt plezier in wat je doet, maar je vraagt je soms wel af of je nog op de juiste koers zit. Je bent afgedwaald van je plan of je onderneming draait nog niet zoals je dat zou willen. Vaak betekent dit dat je dan opnieuw focus moet aanbrengen. De stip op jouw horizon. En niet alleen de stip, maar ook hoe je daar kunt komen. Bij dit soort vraagstukken help ik jou.

Coaching van teams

Team coaching is een vorm van coaching waarbij het verbeteren van het functioneren van het team centraal staat. Aanleiding is vaak een een uitdaging of een probleem binnen het team wat opgelost moet worden. We starten daarom altijd met een vrijblijvend intake gesprek. Hierin wordt de huidige situatie in het team in kaart gebracht en wordt besproken wat de team coaching op moet gaan leveren. Bij team coaching combineer ik personal coaching met groepssessies.

Intervisie en supervisie

Ik organiseer intervisie bijeenkomsten voor professionals die in hetzelfde vakgebied werkzaam zijn. Bij een intervisie bijeenkomst worden problemen besproken die zich voordoen op de werkvloer. Je kunt vakinhoudelijke vragen hebben. Maar je kunt ook vragen inbrengen rondom het persoonlijk functioneren van jou als professional. Anders dan bij supervisie is er geen hiërarchische verhouding. Je kunt daarom alles vertrouwelijk bespreken.

Systemisch werk

Binnen organisaties kunnen verschillende problemen spelen. Teams werken niet goed samen, er is een hoog verloop of medewerkers voelen zich niet thuis in het team. Vaak zijn het niet zichtbare kwesties die de effectiviteit beïnvloeden en daarmee de samenwerking die niet optimaal is. Door een organisatieopstelling krijg je, als team en organisatie, inzicht in de belemmeringen zodat je daarna als team kunt zorgen dat deze kwesties opgelost worden.

Wat is mijn werkwijze?

Altijd een gratis intakegesprek

Het intake gesprek is vrijblijvend bij individuele coaching. Hierin bespreken we de coach vraag meer in detail en kunnen we verder ingaan op het verloop van het traject. Besluiten we verder te gaan, dan worden de afspraken vastgelegd in een offerte.

Team coaching start eveneens met een vrijblijvende intake, waarbij het vooral gaat om het vaststellen van het doel: wat dient er te gebeuren? Hiervoor kan na de intake een offerte opgesteld worden.

Vraag direct een gesprek aan

Hoe ziet het coachtraject eruit?

Een coachtraject is altijd maatwerk omdat het om jouw persoonlijke vraagstuk gaat. Een coachtraject bestaat uit een intake en een serie van gemiddeld 5 vervolggesprekken van 1,5 uur. Op basis van jouw coachvraag maken we duidelijke en meetbare afspraken.

Uiteraard is de inhoud van de coachgesprekken vertrouwelijk. Tussentijds kijken we of we op de juiste weg zijn en aan het eind van het traject evalueren we je de verandering in je gedrag en de impact daarvan.

Ook team coaching start met een vrijblijvend intake gesprek. Hierin wordt de huidige situatie in het team in kaart gebracht en wordt besproken wat de team coaching op moet gaan leveren. Bij team coaching combineer ik individuele coaching met groepssessies. De groepssessies ontwerp ik zelf op maat.

Over Linda Hovestad

Als coach help ik je je eigen antwoorden en oplossingen te vinden. Door goed te luisteren en met een open, reflecterende aanpak wil ik je met jou onderzoeken waar voor jou de sleutel tot verandering ligt.

Ik luister naar jouw ervaringen, stel je vragen over hoe je zaken aanpakt maar vooral ook ervaart. Ook vraag ik je in te beelden hoe het zou zijn als je zaken zou aanpakken op de manier die je voor ogen hebt. Soms reik ik je praktische tips aan, maar meestal ervaar je zelf wat het effect is van een andere aanpak. Gewoon door het zelf te doen. Als coach word ik vaak omschreven als iemand met een open houding, betrokken en rustig, iemand die scherp waarneemt en goed kan luisteren.

In 2016 ben ik gestart met de opleiding van NLP Practioner die ik inmiddels ook heb afgerond. Het volgen van deze practioner opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mezelf en ook hoe ik anderen kan helpen door deze waardevolle inzichten en modellen te combineren met de daily business op de werkvloer.

Inmiddels heb ik mijn coachopleiding afgerond en ben ik NOBCO gecertificeerd coach. Daarnaast ben ik gecertificeerd als facilitator Systemisch werk wat betekent dat ik ook organisatieopstelling kan en mag begeleiden. Om de kwaliteit van mijn werk te waarborgen doe ik daarnaast aan supervisie en intervisie.

Geïnteresseerd in een persoonlijk coach trajectof coaching van je team?

Wil je meer informatie over wat ik voor jou of je team kan doen op het vlak van coaching? Vul dan je gegevens in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Mijn gegevens